Fastighetsakademin är en av de skolor i Sverige där man kan utbilda sig till fastighetsförvaltare. Skolan finns på flera ställen i Sverige och utbildningen är CSN-berättigad. Efter utbildningen kan du jobba inom fastighetsförvaltning vilket är en bransch där det är relativt lätt att få jobb.

Ansöka till utbildningen

Utbildningen på Fastighetsakademin sträcker sig över 2,5 år och har under 2019 start under höstterminen. Ansökan sker enklast online via deras egen ansökningstjänst Yhantagning.se.

Det som krävs för att man ska kunna bli antagen till kursen är gymnasieexamen eller annan grundläggande behörighet. Man behöver utöver det ha godkänt i Matematik 2 samt Svenska 2.

Det finns även ännu en väg till utbildningen. Det går nämligen att ansöka på meriter och andra utbildningar. Kanske har du jobbat inom fastighetsförvaltning tidigare och är därmed väl insatt i yrket köksrenovering. I detta fall kan ansökan ske men detta kommer då att kompletteras med ett behörighetsprov för att skolan ska kunna vara säker på att korrekt kunskapsnivå är uppnådd.

Finansiering

Själva utbildningen är helt gratis. Det enda som eleverna behöver köpa in själva är den kurslitteratur som anges vid kursstarter. Utbildningen är även CSN-berättigad vilket därmed innebär att både lån och bidrag går att få.

Efter utbildningen

Om du klarar av alla kurser kommer en yrkeshögskoleexamen att delas ut. Arbetsmarknaden är god och lönen är relativt hög i förhållande till utbildningslängden. Men självklart varierar lönen beroende på vilken gren inom fastighetsförvaltning man väljer att arbeta inom. Det finns exempelvis fastighetsingenjör, driftsansvarig och energispecialist. Men även allmän fastighetsförvaltare.

Intresseanmälan – Utan bindande anmälan

Har du intresse för fastighetsförvaltning men inte möjlighet att gå utbildningen just nu i livet? Besök yhutbildningar och sök upp den utbildning som intresserar dig. En bit ner på sidan går det att fylla i mailadress till de nyhetsbrev som skickas ut. I dessa ges mer information kring de aktuella utbildningarna och kan därmed påminna dig om när nära utbildnings ska starta. Du binder inte upp dig till något och kan självklart avregistrera dig om du inte längre vill ha nyhetsbrevet.