Tips när du ska renovera ditt badrum

Innan du bestämmer dig för att renovera ditt badrum är det en hel del saker som du måste ha koll på med https://badrumsrenoveringmalmö.nu/. Det viktigaste är nog budgeten, har du tillräckligt med pengar på ditt konto eller behöver du ta ett lån? När du kollat upp det är det dags för det roliga, att titta i heminredningstidningar och på nätet. Om du tittar på nätet kan du ibland se badrum i 3D. Har du familj, är det roligt att sitta tillsammans med något gott att äta samtidigt. Även lite större barn vill och behöver vara med att välja hur badrummet ska se ut. De använder det lika ofta som de vuxna, och när barnen blir tonåringar bosätter de sig nästan där. Skriv gärna upp vilka funktioner du vill ha i badrummet. Vill du ha både dusch och badkar, kanske till och med ett bubbelbad och bastu? Ett badrum är ett av de viktigaste rummen, därför är det lika bra att låta det kosta lite extra.

Viktigt att tänka på

Du måste ha behörighet för att dra el, vatten och avlopp, har du inte det måste du kontakta en fackman. Däremot kan du vara med och bestämma vad du vill ha i badrummet. Tänk på att du har rätt till ROT-avdrag, det ska den firma du anlitar upplysa dig om. Det är nu inte bara att börja renovera hur som helst, det gäller både om du har lov att bygga själv eller anlitar en firma, du måste följa Boverkets byggregler. Ett badrum utsätts ofta för fukt, därför är det viktigt att inte slarva med renoveringen, då kan det kosta dig betydligt mer än vad du räknat med från början. Om du sk

Hammare och spik - Renovera

a renovera ett redan befintligt badrum behövs inget bygglov, men ska du bygga ett helt nytt badrum ska en bygganmälan göras till kommunen. Då får du inte börja renovera förrän du fått startlov. Är ditt hus litet och du måste bygga ut det för att få plats med ett stort och härlig badrum, måste du ansöka om bygglov, precis som när du ska ansöka om bygglov för en permanent villa eller ett fritidshus.

Ta kontakt med ditt försäkringsbolag

Det går inte bara att sätta i gång och renovera badrummet hur som helst, först måste du ta kontakt med ditt försäkringsbolag, för att få veta vilka krav de ställer. Om du inte gör det, utan renoverar på ett fel sätt, kanske du inte får ut den ersättning du annars skulle fått om du pratat med en tjänsteman på ditt försäkringsbolag.

Skissa ditt badrum

Om du nu anlitat en firma som ska hjälpa dig med ditt badrum, kan du och de som ska renovera badrummet göra en skiss hur du vill ha det. Det är viktigt att rita upp hur vattnets rör är dragna, var dörren och fönstret finns. Notera även hur högt det är till tak, detta för att du smidigare ska kunna räkna ut hur mycket målarfärg eller kakel det behövs. Om du vill ha golvvärme i ditt nya badrum får du absolut inte göra det själv. Det är viktigt att en fackman gör detta moment.