Hitta en bra och prisvärd flyttfirma

Den som bestämt sig för att anlita en flyttfirma behöver ha klart för sig att priset kan skilja sig åt väldigt mycket mellan de olika flyttfirmorna. Därför bör man alltid ta in offerter så att man kan jämföra. Inte bara för att hitta den som är billigast utan också mest prisvärd. Den billigaste kanske betyder att mycket av arbetet måste man göra själv. Funkar inte det bör man förstås se upp innan man skriver avtal.

Förhandla fram ett bra pris

Innan man kommer till läget att be om offert kan det vara bra att kontakta lite olika flyttfirmor för att höra sig för om en prisuppskattning. En seriös flyttfirma idag har den erfarenheten att kunna uppskatta ett pris utifrån det man uppger. Det kan även vara bra att höra sig för i vänkretsen om någon annan anlitat en flyttfirma som de vill rekommendera. Ett annat sätt är att läsa omdömen som andra kunder gett. Genom en lätt sökning på nätet får man ganska snabbt svar.A to Z med flyttfirma

Priset blir alltid lägre om man flyttar en vardag istället för en helg. Även priset på vardagar kan skilja sig åt eftersom de flesta flyttar i slutet av månaden. Är det möjligt att välja en dag då det är mindre tryck är det bra.

De flesta flyttfirmor har sina egna flyttkartonger som man antingen köper eller lånar. Vill man att de ska hjälpa till att packa och packa upp blir priset förstås också därefter. Många gånger kan det vara skönt att få hjälp med packningen men att sedan få packa upp i lugn och ro kan vara en del av glädjen i att flytta in i nytt. Viktigt är dock att kolla vad som gäller med deras försäkring när man själv står för packningen.

Ju mer man själv gör i flytten desto mer har det inverkan på priset. Har man möjlighet att påbörja flytten själv i förväg kanske det räcker med att anlita en firma enbart för transporten av de stora sakerna.

Kontrollera att flyttfirman är seriös

Det kan både bli en dyr och tråkig erfarenhet för en flyttfirma göteborg om det visar sig att firman inte är seriös. Men det finns några saker man kan kontrollera innan man skriver avtal för att inte hamna i en sådan situation.

Det här behöver man veta:

  • Kolla upp att de är registrerad och har ett organisationsnummer. Det gör man enkelt på nätet genom att gå in på Alla bolag. Där ser man också att företaget är registrerat med F-skattsedel och om de är anslutna så att de kan erbjuda rut-avdrag.
  • På transportstyrelsen kan man kolla upp att företaget har yrkestrafiktillstånd vilket krävs för att få transportera bohaget.
  • Konsumentverket har i samarbete med flyttfirmorna tagit fram ett avtal som heter Bohag 2010. Ett seriöst företag bör vara anslutet till detta.
  • När man fått offerten i hand är det viktigt att sätta sig ner och kontrollera att allt man vill ha hjälp med finns specificerat. Det går inte att komma i efterhand och säga att ”man trodde” det ingick. Skulle flyttfirman utföra något som inte är uppgjort i förväg måste de upplysa sin kund först så att alla parter är överens.
  • Ibland händer saker och man kan bli tvungen att avboka sin flyttfirma. Om inte annat står i ert avtal är det 15 dagar innan som gäller.