Minska stressen vid flytt 

När det börjar bli dags att flyttpacka, för flyttbolaget är stans flyttfirma, då finns det en sak som är säker och det är att det är roligare att packa upp än att packa ner alla saker. Även om du bor i det mest välstädade och stilrena hem kommer du snabbt att märka av hur mycket saker du har samlat på dig genom åren, och som nu ska få plats i kartonger. Det är inte konstigt att man kan uppleva mycket stress i samband med en flytt, men det finns knep som du kan ta till som gör flyttpackningen lite enklare. 

Genom att skapa en checklista för din flyttstädning har du kommit en bra bit på vägen. En checklista säkerställer att du packar ner dina saker i rätt ordning och att du inte glömmer något viktigt, t.ex. att skruva ner lamporna på flyttdagen. I checklistan bör du även se till att planera en tidsplan för själva flyttdagen och skriva ner hur du på bästa sätt packar flyttbilen. 

 

Bästa tipsen för en stressfri flytt 

Även om en checklista är ett alldeles utmärkt sätt för dig att få mer kontroll och struktur över flytten så är listan inte tillräcklig för att eliminera all stress. Därför har vi plockat fram ytterligare tips som du kan använda dig av. 

 

Undvik flyttkaoset 

Att det uppstår kaos i samband med en flytt är inte ovanligt, men om man kan eliminera mycket av kaoset blir flytten mindre stressig och det blir mer tid över till att spela på bettingsidor. Se till att du börjar i god tid med att sortera bland alla ting och föremål. Släng det som ska slängas och sälj vidare sånt som fortfarande är i bra skick. Undvik att slänga ner saker från olika rum i en och samma kartong, eftersom det kommer göra det svårare för dig att packa upp. Har du brist på kartonger kan du med fördel packa i resväskor och slå två flugor i en smäll. 

 

Packa rätt och lätt 

Majoriteten av alla flyttkartonger kommer att väga en hel del, men de behöver inte bli överdrivet tunga. Se till att varva tunga föremål med lätta, t.ex. kastruller blandat med handdukar eller böcker blandat med örngott. Tyget skyddar inte bara sakerna utan gör också lådorna mer hanterbara. Ytterligare ett tips i denna kategori är att du sparar 1-2 flyttlådor som du använder till de där absolut sista föremålen. 

 

Flytta i rätt ordning 

Det kan kännas lockande att flytta de lättaste sakerna först, men det är sällan en bra idé. Börja istället med de tyngre och mer otympliga sakerna när du fortfarande har gott om energi. När kroppen sen börjar bli trött och utmattad är lätta kartonger och lampor sällan ett problem. Det är dessutom lättare att navigera stora saker om det finns gott om plats i bostaden och den ännu inte är full till bredden med kartonger.