Saker att göra när du ska sälja din bostad

I samband med en flytt är det mycket som ska göras. Mäklare och flyttfirma behöver anlitas och hemmet behöver städas, rensas, visas upp och slutligen tömmas. Det är en lång och ofta ganska jobbig process men har man en bra lista med allt som ska göras brukar det kännas enklare. Med professionell flytthjälp får man dessutom stöd och hjälp som kan vara svårt att klara sig utan.

Anlita mäklare

För en lyckad bostadsförsäljning är det alltid bra att anlita en mäklare. Visst kan man sälja sitt hus, lägenhet, radhus eller stuga på egen hand också men i regel brukar man kunna få ett bättre slutpris och en smidigare affär genom att blanda in en tredje part som är kunnig inom området. Man får många bra tips och råd och dessutom ett bra stöd genom hela försäljningsprocessen.

Man får även hjälp att ge sin bostad en rättvis bild samt att sprida annonsen på ett väldigt effektivt sätt för att den ska kunna nå så många potentiella spekulanter som möjligt.

Gör fint inför visningen

En mäklare kommer förmodligen säga detsamma – gör i ordning hemmet lite extra inför visningen. Få det att känns hemtrevligt och inbjudande. Plocka bort överflödiga och allt för personliga saker och låt ditt hem se ut som på en bild i en inredningskatalog https://stockholmsflyttfirma.se/ om så bara för en kort stund. Det första intrycket som spekulanterna får är viktigt – och ju fler som lockas desto högre kan slutpriset bli.

Boka flyttfirma

Så snart kontraktet är skrivet och du vet när flytten ska äga rum är det bara att så snart som möjligt boka en flyttfirma. Precis som att man kan sälja sin bostad utan mäklare så kan man såklart flytta utan flyttfirma men även på denna punkt är det en hjälp som i dom flesta fall är ovärderlig. Att lämna över det tunga jobbet till en flyttfirma så att man själv kan lägga ti och kraft på andra saker som rör flytten kommer att behövas och du kommer förmodligen att tacka dig själv efteråt.

Små men viktiga saker

När din flyttfirma har hämtat det stora flyttlasset kan det kännas som att det mesta är klart, att man kan lämna och låsa dörren. Det kanske man kan men det finns flera små saker som är viktiga att ta tag i under det här skedet av flytten om man inte redan har gjort det. För det första behöver man flytta sin hemförsäkring och eventuella abonnemang och för det andra får man inte glömma att adressändra. Fundera även över andra småsaker som kan vara viktiga och glöm inte att lämna över nycklarna till den nya ägare.