Vad gör en flyttfirma?

Vad en flyttfirma faktiskt arbetar med kanske säger sig självt, men för alla är det inte självklart. Det handlar inte bara om att flytta saker, att flytta innebär så mycket mer.

Vad ingår hos en flyttfirma?

Olika flyttfirmor  har olika utbud av tjänster och kan arbeta med lite olika saker. Det brukar dock vanligtvis se snarlikt ut mellan de olika företagen.

Tjänster som flyttfirmor brukar erbjuda:

Uthyrning av packmaterial och flyttkartonger

Transporthjälp

Packning

Nedmontering av möbler

Uppackning och ihop montering av möbler

Flyttstädning

Alla flyttfirmor erbjuder inte alla dessa tjänster, och hos många firmor räknas många ovanstående tjänster som tilläggstjänster. Du behöver alltså betala extra för att få hjälp med packningen, det är inte alltid något som ingår i grundpriset. Det är enklast att kontrollera med din utvalda flyttfirma vilka tjänster de erbjuder. Det är ofta möjligt att få rabatterade priser om man beställer många tilläggstjänster.

Vad kostar en flyttfirma?

Hur mycket det kostar att anlita en flyttfirma är väldigt svårt att svara på, eftersom det finns flera olika tjänster som påverkar priset. Det som avgör priset är bland annat hur stort hem du har och hur många flyttkartonger samt möbler du har som ska transporteras. Övriga faktorer som kan påverka priset för en flyttfirma är hur långt du ska flytta och hur omständigheterna ser ut. Om du ska flytta från en bostad till en annan i samma stad blir det garanterat mycket billigare än om du ska flytta över halva landet. Övriga omständigheter som kan påverka priset du betalar kan exempelvis handla om hur den nya bostaden ser ut. Är det villa eller lägenhet? Är det trappor? Hiss? Går det att parkera nära dörren eller måste flyttfirman parkera en bit ifrån? Hur lång tid flytten tar att utföra påverkar också i de allra flesta fall vilket slutpris du betalar. Vissa flyttfirmor är villiga att ge ett fast pris, de flesta firmor arbetar dock med ett timpris. Därför kan du spara in en hel del pengar på att försöka effektivisera flytten så mycket som möjligt för flyttfirman. Du kan även få en gedigen besparing på kostnaden genom att använda dig av RUT-avdraget när du köper tjänster från en flyttfirma.